SKV Uphill Winter, Editia a II a

SKV Uphill Winter, Editia a II a
User Rating: 4.9 (1 votes)

Cupa SKV Uphill este un concurs organizat de SKV Sectiunea Brasov in parteneriat cu Primaria Mun. Brasov si Serviciul Public Salvamont Brasov, ce se va desfasura in data de 26.01.2019, intre Racadau si Cabana Postavaru, pe traseul marcat cu dunga albastra. Este o competitie individuala de schi de tura si alergare, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau cu echipament de alergare montana in conditii de iarna.

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. Sportivii legitimati vor putea parcurge traseul in afara concursului.

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in conditii de iarna si de noapte, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

–  experienţa generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina in conditii de iarna.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

2 Comments

 1. Dorin  /  7 ianuarie 2019, 13:15 Reply

  Salut, suntem 3 persoane interesate de eveniment. Am vrea sa stim cat e tariful de participare si unde se achita. Am fi interesati si daca este permis ca la alergare sa luam cu noi bete de alergare pentru trail. Multumesc.

  • claudiu.roznovszky  /  7 ianuarie 2019, 15:29 Reply

   Buna ziua,
   Taxa de participare valabila pana in data de 20.01.2019 este de 90 de ron de persoana. Inscrierea se face pe site iar plata se poate face fie cu cardul direct in momentul inscrierii, fie prin transfer bancar in contul SKV Brasov. Gasiti toate aceste detalii pe site la meniul SKV Uphill Winter. Daca nu va incurca in alergare, puteti folosi betele de trail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte