SKV Bike & Brunch la Vulcan

SKV Bike & Brunch la Vulcan
User Rating: 0 (0 votes)

Sambata, 16.06.2018 s-a desfasurat prima activitate de Mountain Bike & Brunch din istoria SKV Brasov, pe dealurile de langa localitatea Vulcan. Desi vremea nu se anunta deloc favorabila, 12 biciclisti s-au incumetat sa porneasca la drum, la ora 09:00 din fata Bisericii Evanghelice. In drum spre Holbav, ploaia ameninta sa strice traseul participantilor, insa din fericire n-a durat foarte mult si a iesit soarele. Drumul a continuat prin padure, pe sub magura Codlei, iar planul era sa facem o bucla si sa ne intoarcem undeva mai jos de Holbav. Totusi, a trebuit sa abandonam ideea de a face intreg traseul propus si sa ne intoarcem mai devreme, pentru a ajunge la timp la Brunch-ul planificat la ora 11:30 in curtea Bisericii Evanghelice din Vulcan. Intoarcerea a fost mult mai placuta, dar si mai scurta, deoarece drumul a fost aproape numai in coborare. S-au parcurs in total aproximativ 19 Km, in 2 ore.

Ajunsi inapoi in Vulcan, am fost intampinati de preotul Uwe Seidner, care a organizat pentru noi un foarte gustos Brunch, cu produse locale si o socata racoritoare. Dupa Brunch, participantii au facut un tur ghidat al Bisericii Fortificate din Vulcan. Astfel am aflat ca denumirea satului, nu are legatura  nici cu denumirea saseasca Wolkendorf(satul dintre nori) nici cu un Vulcan din zona ci provine din ungurescul „wylk” care inseamna Lup. Cel mai probabil, in vechime erau foarte multi lupi in padurile din jurul satului si de aceea a primit aceasta denumire.

Biserica a fost construita in secolul al XIII lea insa din acea constructie s-a pastrat numai arcul din fata corului. Corul gotic, a fost ridicat in secolul al XV lea si reprezinta acum, cea mai veche parte a Bisericii. Gabriel Bathory, distruge aproape in totalitate asezarea Vulcan in anul 1611 supravietuind numai 5 persoane, lucru ce este consemnat intr-o inscriptie aflata deasupra portii vechi de intrare in fortificatie.

Biserica este reconstruita abia în 1665, perioadă din care dateaza actuala bolta a corului şi tavanul casetat al navei. Zidul de incinta de secol XIV-XV, avea acces protejat cu hersă (grilaj din lemn întărit cu fier) şi gură de aruncare. Astazi intrarea principala este mascata de cladirea primariei. In fortificatie se mai pot vedea incaperile in care locuitorii se refugiau pe parcursul invaziilor si in care aveau grija sa-si depoziteze alimentele necesare supravieturii.

Fotografii de la aceasta activitate, puteti gasi pe pagina noastra de FACEBOOK

De asemenea, mai jos puteti accesa track-ul acestui traseu, si o scurta grafica 3D a traseului.

Va asteptam si la urmatoarele activitati de Bike sau de Drumetie montana, organizate de SKV Brasov.

 ere

Relive ‘SKV Bike Vulcan’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte