Regulament Winter

Regulament de concurs

SKV Uphill Winter – editia a III a, 01 Februarie 2020

 

ANUNT IMPORTANT
MODIFICARE TRASEU PENTRU CATEGORIA SKI DE TURA

Stimati participanti,
Duminica 19.01.2020 a avut loc antrenamentul oficial al competitiei si cu aceasta ocazie, am verificat daca stratul de zapada este suficient sau nu pentru categoria SKI DE TURA a concursului nostru SKV UPHILL WINTER, ce se va desfasura in data de 01.02.2020. Din pacate, pe portiuni mari din traseu nu este zapada deloc, astfel ca am luat decizia de a schimba traseul, pentru a ne asigura ca aveti suficienta zapada. Astfel noul traseu va fi urmatorul:

1. Start la ora 17:00 de la statia inferioara a partiei Lupului.
2. Urcarea pe partia Lupului, pe sub telescaun, pana la intersectia cu varianta care duce la Gondola.
3. Coborare pe varianta, pana la intersectia cu varianta 3D.
4. Urcare pe varianta 3D, pana la intersectia cu Drumul Rosu.
5. Urcare pe Drumul Rosu pana la cabana Postavaru.

Traseul este mai scurt, are numai 4.2 km, insa are o diferenta de nivel de 600 de m, ceea ce inseamna ca are in continuare un grad ridicat de dificultate. Am facut si o inregistrare a acestui traseu insa nu in urcare, ci in coborare, de la Cabana Postavaru, catre baza partiei Lupului, ca sa va puteti face o idee mai clara. Harta acestui traseu se poate gasi aici: https://www.strava.com/activities/3024681044 In cazul in care nu mai doriti sa participati la concurs din cauza acestei modificari de traseu, va rugam sa ne contactati pe adresa skvbrasov@gmail.com pana in data de 25.01.2020, pentru a gasi o solutie de restituire a taxei de participare.
Va asteptam.

 

 1. Caracteristici:

– SKV Uphill Winter este un concurs organizat de SKV Sectiunea Brasov. Este o competitie individuala de schi de tura si alergare montana, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau echipament de alergare montana in conditii de iarna.

 1. Conditii generale:

– Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. Sportivii legitimati vor concura separate de cei amatori.

Traseul pe care se va desfasura concursul este marcat conform standardelor in vigoare privind traseele turistice insa nu prevede amenajari suplimentare. Concursul se desfasoara in zona montana, in conditii de iarna si de noapte, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada , obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesita din partea participantului experienta si cunostinte specifice, cum ar fi:

–  experienta generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu intr-o zona alpina in conditii de iarna.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa foloseasca o harta si informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

– sa stie si sa tina cont de faptul ca niciun premiu nu este mai presus de sanatatea si viata sa, ori a celorlaltor participanti si sa actioneze in consecinta, in caz de pericol sau accident.

 1. Inscriere:

– Pentru minori este necesara inscrierea de catre un adult.

–  Inscrierile se vor face on-line conform celor precizate pe site-ul http://skvbrasov.ro/ pana Vineri 31 ian, ora 20:00 – achitand taxa de participare prin plata cu cardul direct pe platforma de inscriere.

– Participantii inscrisi pana la data de 19.01.2020, primesc gratuit un kit de participare care consta in: tricou, bautura isotonica, masa calda(la sosire), numar de concurs, materiale promotionale SKV sau ale sponsorilor.

– Pentru validarea inscrierilor se va prezenta cartea de identitate, se va semna luarea la cunostinta a regulamentului si declaratia pe proprie raspundere in caz de accident, se va ridica numarul de concurs.

– O scurta sedinta tehnica cu detalii despre cursa si traseu va avea loc inainte de start.

Taxa de participare  la Editia a III a este de:

 • 60 lei pentru inscrierile din perioada 15.10.2019 – 31.10.2019 si plata efectiva pana la 31.10.2019
 • 80 lei pentru inscrierile din perioada 01.11.2019 – 30.11.2019 si plata efectiva pana la 30.11.2019
 • 100 lei pentru inscrierile din perioada 01.12.2019 – 19.01.2020 si plata efectiva pana la 19.01.2020
 • 120 lei pentru inscrierile din perioada 19.01.2020 – 31.01.2020. si plata efectiva pana la 31.01.2020

Membrii SKV beneficiaza de reducere de 20 de ron din taxa de inscriere, aplicabila in functie de perioada in care se inscriu si platesc.

Participantii care se inscriu intr-o anumita perioada, dar nu fac plata pana la sfasitul perioadei respective, vor achita suma aferenta perioadei in care fac plata. De exemplu, daca inscrierea se face in data de 29.10.2019 iar plata se va face abia in data de 08.11.2019, atunci suma de plata va fi 80 de ron si nu 60 de ron.

 

Participantii inscrisi pana la data de 19.01.2020 primesc gratuit: numar de concurs personalizat, tricou tehnic, materiale promotionale SKV si masa calda la Cabana Postavaru Julius Romer.

Participantilor inscrisi dupa data de 19.01.2020, nu li se garanteaza kit-ul de participare personalizat.

Taxa de participare se poate achita si prin transfer bancar in contul: RO22 RZBR 0000 0600 1761 4227, deschis la Raiffeisen Bank Brasov.

Participantii  se inscriu numai on-line si trebuie sa plateasca taxa de inscriere (de preferat cu cardul), inainte de data de 30/01/2020 ora 23:59, pentru a avea timp sa verificam contul si sa confirmam inscrierea. Pentru toate platile efectuate prin transfer bancar, se va trimite dovada platii pe adresa skvbrasov@gmail.com

 

NU se fac inscrieri in ziua concursului.

 

– O scurta sedinta tehnica cu detalii despre cursa si traseu va avea loc inainte de start.

INAPOIEREA TAXEI

Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati inscrierea va rugam sa anuntati acest lucru prin e-mail la skvbrasov@gmail.com

Taxa de concurs nu se returneaza, existand urmatoarele optiuni:

 1. Ridicarea kitului de participare pe data de 31 ianuarie 2020, din locatia de ridicare a kit-urilor(care va fi anuntata ulterior), personal sau de catre un cunoscut, ruda etc. cu o copie dupa CI-ul participantului.
 2. Transferul inscrierii catre un alt participant. Inscrierea poate fi transferata altei persoane trimitand un e-mail, confirmarea scrisa pe e-mail din partea organizatorilor reprezinta validarea noului inscris.  In cazul retragerii din cursa taxa de participare nu va fi inapoiata.

 

 1. Echipament

Echipament obligatoriu:

 • Ski de tura

– skiuri de tura:
echipamentul trebuie sa nu aiba modificari si sa respecte parametrii producatorului.

– clapari de tura:
claparul trebuie sa fie inalt peste glezna, sa aiba sistem de strangere si ajustare. Echipamentul trebuie sa nu aiba modificari si sa respecte parametrii producatorului.

– legaturi de tura:
echipamentul trebuie sa nu aiba modificari si sa respecte parametrii producatorului.

– bete de ski

 folie de supravietuire

– rucsac de tura sa aiba sistem de prindere a skiurilor

– piei de foca trebuie sa acopere cel putin 50% din lungimea si latimea skiului

– imbracaminte de vant:

– manusi,

– caciula 

 ochelari de ski

– telefon mobil

– numar de concurs (asigurat de organizatori) vizibil si purtat pe toata durata concursului.

frontala

 

Echipament recomandat:

– piei foca de rezerva

– casca pentru alpinism, ski sau ski de tura.

– pufoaica usoara, polar

– apa

Echipament obligatoriu:

 • Alergare Montana

– folie de supravietuire

– incaltaminte specifica alergarii montane

– rucsac

– imbracaminte de vant:

– manusi,

– caciula 

telefon mobil

– numar de concurs (asigurat de organizatori) vizibil si purtat pe toata durata concursului.

frontala

 

Echipament recomandat Alergare Montana:

– crampoane gheata

 Traseu:

– va fi marcat cu banda de semnalizare – alb/rosu.

– zonele periculoase vor fi marcate cu banda de semnalizare de culoare diferita.
– portiunile de urcare pe schiuri se vor face cu pieile de foca pe talpa

– punctele in care pieile de foca se pun sau se scot, pasajele tehnice care impun din motive de securitate punerea schiurilor pe rucsac , sunt anuntate la sedinta tehnica si vor fi semnalizate printr-un punct de trecere sau control.
– pe trasee sunt amplasate puncte de control si puncte de trecere obligatorii. Participantii trebuie sa treaca prin acestea, unde vor fi notati in ordinea sosirii. Ei vor trebui sa respecte indicatiile arbitrilor.
– organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri : s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei; in cazuri exceptionale.
– orice sportiv aflat in dificultate se poate retrage din cursa din proprie initiativa. Din motive de securitate retragerea se va face doar la un punct de control si va urma procedura de evacuare anuntata la sedinta tehnica, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
– retragerea va fi consemnata prin semnatura pe foaia de arbitraj.
– toti sportivii sunt obligati sa acorde ajutor unei persoane aflate in pericol. Juriul va tine cont de timpul in care s-a acordat ajutor.

In cazul in care nu va fi suficienta zapada pentru concursul de ski de tura, organizatorii vor modifica traseul anuntat initial si vor anunta noul traseu in timp util.

 1. Categorii de participare

 feminin:     –  U 20 ani

                     –  20-29 ani

                     –  30-39 ani

                     –  40-49

                     –  50+    ani

 masculin: –  U 20 ani

                     –  20-29 ani

                     –  30-39 ani

                     –  40-49

                     –  50+    ani

– pentru incadrarea intr-o anumita categorie de varsta se va considera varsta implinita la data desfasurarii concursului.

 1. Penalizari si descalificari:

– abaterea de la traseul impus de organizatori

– neincadrarea in baremul de timp impus la punctul de control

– pierderea numarului de concurs sau participarea fara numar vizibil

– utilizarea de mijloace de transport pe durata cursei

– abandonarea echipamentului pe traseu

– abandonarea de ambalaje si resturi pe traseu

– comportament nesportiv fata de alti concurenti si lipsa de respect fata de organizatori si public

– taxa de participare nu se returneaza in caz de descalificare

Timpi Limita:

– Pentru CP1, timpul limita este de 01:30 ore

– Pentru CP2, timpul limita este de 03:00 ore

– Timpul limita la sosire este de 04:00 ore.

Concurentii trebuie de dea dovada de fair-play si sa permita altui concurent mai rapid sa treaca in fata fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta altui concurent aflat in dificultate sau care o solicita, in cazuri grave sa anunte primul arbitru la care ajunge sau telefonic organizatorii despre acest lucru.

 1. Retragerea din concurs:

– orice participant care nu mai poate sau nu mai doreste sa continue cursa indiferent de motiv, trebuie sa informeze organizatorii cat mai repede sunand la nr. de telefon comunicat la inscriere sau prin intermediul arbitrului cel mai apropiat.

– orice participant care se retrage din cursa sau este descalificat si este intr-o stare fizica corespunzatoare este responsabil pentru deplasarea proprie si actiunile ulterioare momentului retragerii, exceptie facand cei care solicita interventia salvamont in caz de accidentare sau imposibilitatea deplasarii prin forte proprii.

– pe traseu vor exista echipe salvamont pregatite sa intervina in caz de accidente sau daca vreun participant ajunge in imposibilitatea fizica de a continua cursa sau a se retrage  prin mijloace proprii.

 1. Clasament si premii:

– cronometrarea se face pe baza unui sistem electronic, care citeste chip-ul aplicat pe numarul de concurs

– numarul de concurs trebuie sa fie la vedere, pe partea din fata a tricoului, sau prins cu o centura speciala in partea din fata a corpului participantului, pentru a se putea face identificarea vizuala la fiecare Check Point si pentru a se putea face o departajare corecta la finish, in cazul in care doi concurenti sosesc simultan.

– pentru departajarea concurentilor, citirea se face la milisecunda, insa sistemul nu permite decat afisarea diferentei la nivel de secunda, ceea ce inseamna ca la rezultate, exista posibilitatea sa se afiseze la diferenta de o secunda, chiar daca participantii au sosit aproape simultan.

– rezultatele vor fi afisate live pe site-ul competitiei, iar participantii care au lasat numarul de telefon la inscriere, vor primi un SMS cu timpul obtinut si locul ocupat la general si la categorie.

– vor fi intocmite clasamente pe fiecare categorie de varsta si vor fi acordate premii primilor 3 clasati din fiecare categorie

– toti participantii care vor termina cursa vor primi masa calda, si materiale promotionale SKV.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale

– premierea tuturor castigatorilor va avea loc la terminarea competitiei.

 1. Alte reguli:

– participantii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu creat participantului ca urmare a participarii la acst concurs.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul de concurs sau chiar de a opri cursa in cazurile in care conditiile meteo nefavorabile impun acest lucru.

– prin inscriere, plata taxei si participare, fiecare concurent confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, conditiile meteo si de zapada, zona in care se afla si echipamentul propriu avut la dispozitie.

 1. GDPR

Prin incrierea la competitia SKV Uphill Winter 2020, fiecare participant isi acorda consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale astfel:

Sunt de acord ca SKV BRASOV, sa prelucreze datele cu caracter personal, ale mele si ale copilului(daca este cazul)colectate in formularul de inscriere, pentru organizarea Skv Uphill Winter din data de 01.02.2020

Sunt informat de catre beneficiar – ca aceste date vor fi tratate confidential, in conformitate cu prevederile Directivei CE/95/46 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, transpusa prin Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, transpusa prin Legea nr. 506/2004.

Declar in mod explicit ca am fost informat/a cu privire la drepturile care imi sunt conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv, dar fara a se limita la acestea: dreptul de acces si interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus/a unei decizii individuale si dreptul de a ma adresa justitiei.

Datele personale mai sus mentionate vor fi prelucrate in modalitatile prevazute in acest acord de catre SKV BRASOV, precum si de persoanele imputernicite de societate, pe o durata de 60 de luni de la trimiterea acestui Acord, precum si ulterior, strict pentru scopurile definite in prezentul Acord.

Declaratie depturi Foto-Video

Imi exprim in mod explicit acordul cu titlu gratuit ca imaginile mele sau ale copilului (indiferent daca sunt redate sub format foto sau video) realizate in perioada 31.01.2020 – 01.02.2020 in cadrul competitiei Skv Uphill Winter 2020, organizata de SKV BRASOV, sa fie reproduse, prelucrate, utilizate si facute publice in materialele publicitare tiparite (ziar, flyer, pliant, placate si toate materialele in format print), precum si pe canalele de comunicare online ale SKV BRASOV, in scop de publicitate si marketing, in conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 a drepturilor de autor.

Declar in mod explicit ca renunt la orice pretentie materiala prezenta sau viitoare, care ar putea sa se nasca din utilizarea imaginilor realizate in cadrul sesiunii foto/video mentionate mai sus de catre SKV BRASOV si partenerii sai pentru acest proiect.

 

 

Sari la bara de unelte