Despre Uphill Winter

 

ANUNT IMPORTANT
MODIFICARE TRASEU PENTRU CATEGORIA SKI DE TURA

Stimati participanti,
Duminica 19.01.2020 a avut loc antrenamentul oficial al competitiei si cu aceasta ocazie, am verificat daca stratul de zapada este suficient sau nu pentru categoria SKI DE TURA a concursului nostru SKV UPHILL WINTER, ce se va desfasura in data de 01.02.2020. Din pacate, pe portiuni mari din traseu nu este zapada deloc, astfel ca am luat decizia de a schimba traseul, pentru a ne asigura ca aveti suficienta zapada. Astfel noul traseu va fi urmatorul:

1. Start la ora 17:00 de la statia inferioara a partiei Lupului.
2. Urcarea pe partia Lupului, pe sub telescaun, pana la intersectia cu varianta care duce la Gondola.
3. Coborare pe varianta, pana la intersectia cu varianta 3D.
4. Urcare pe varianta 3D, pana la intersectia cu Drumul Rosu.
5. Urcare pe Drumul Rosu pana la cabana Postavaru.

Traseul este mai scurt, are numai 4.2 km, insa are o diferenta de nivel de 600 de m, ceea ce inseamna ca are in continuare un grad ridicat de dificultate. Am facut si o inregistrare a acestui traseu insa nu in urcare, ci in coborare, de la Cabana Postavaru, catre baza partiei Lupului, ca sa va puteti face o idee mai clara. Harta acestui traseu se poate gasi aici: https://www.strava.com/activities/3024681044 In cazul in care nu mai doriti sa participati la concurs din cauza acestei modificari de traseu, va rugam sa ne contactati pe adresa skvbrasov@gmail.com pana in data de 25.01.2020, pentru a gasi o solutie de restituire a taxei de participare.
Va asteptam.

Cupa SKV Uphill este un concurs organizat de SKV Sectiunea Brasov in parteneriat cu Primaria Mun. Brasov, ce se va desfasura in data de 01.02.2020, intre Racadau si Cabana Postavaru, pe traseul marcat cu dunga albastra. Este o competitie individuala de schi de tura si alergare, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau cu echipament de alergare montana in conditii de iarna.

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. 

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in conditii de iarna si de noapte, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

–  experienţa generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina in conditii de iarna.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

Sari la bara de unelte