SKV Bike & Brunch la Vulcan

SKV Bike & Brunch la Vulcan
User Rating: 0 (0 votes)

 

Asociatia SKV Brasov, in colaborare cu Biserica Evanghelica Vulcan, au placerea de a va invita la o noua activitate si anume o tura de Mountain Bike, combinata cu un Brunch, organizat in curtea Bisericii Evanghelice din Vulcan.

Aceasta activitate, se va desfasura in data de Sambata 16 Iunie 2018, este deschisa atat membrilor SKV cat si simpatizantilor, iubitori de bicicleta si de munte, sau amatori de picnic si de socializare. 

Tura de Mountain Bike se va desfasura pe dealurile de langa Vulcan, va fi de dificultate medie, va dura aproximativ 2 ore, iar intalnirea va avea loc in fata Bisericii Evanghelice din Vulcan la ora 8:45, urmand a se pleca pe traseu la ora 9:00.

Brunch-ul va incepe la ora 11:30 si va consta in mare parte din produse locale, pregatite cu multa grija de comunitatea din Vulcan. Participarea la Brunch, nu este conditionata de participarea la tura de bike. Costul pentru Brunch este de 30 de ron/persoana  si se va achita printr-o donatie catre Biserica Evanghelica Vulcan. In timpul Brunch-ului, se va vizita Biserica Fortificata, ridicata initial in secolul al XIII lea si modificata ulterior in mai multe randuri.

Satul Vulcan din Tara Barsei se afla la poalele muntilor Bucegi, la 5 km distanta de comuna Cristian. Se pare ca atat denumirea saseasca de „Wolkendorf“ (satul norilor) cat si cea romaneasca de „Vulcan“ provin dintr-o veche forma a numelui, „Wulkendreff“. Aceasta este posibil sa se traga din ungurescul „wylk“, insemnand lup. 

Participantii la tura de bike sunt rugati sa vina pregatiti cu: bicicleta si casca, haine uscate de schimb, bidon apa pentru hidratare, pelerina ploaie, voie buna. Tura se va defasura atat pe drumuri publice, cat si pe drumuri forestiere. Fiecare participant, isi asuma responsabilitatea pentru respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice. 

Participarea se face numai in baza inscrierilor la skvbrasov@gmail.com. La inscriere, va rugam sa specificati daca participati la ambele activitati(Bike + Brunch) sau numai la Brunch.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte