Drumetie la Cheile Varghisului

Drumetie la Cheile Varghisului
User Rating: 4.8 (1 votes)

Sambata, 21.04.2018, s-a infaptuit mult asteptata drumetie la Cheile Varghisului. Planificata initial pentru data de 17.03.2018, a fost anulata atunci, din cauza inundatiilor provocate de raul Olt in zona Baraolt si de raul Varghis, pe malul caruia ar fi trebuit sa mergem in drumetie.

De aceasta data, am beneficiat de o vreme splendida, cu mult soare si temperaturi mult peste media acestei perioade. Au fost 14 participanti, insotiti de catelusa Yoda, care au parcurs aproape in totalitate Cheile si care au vizitat si cele doua pesteri mai mari, Pestera Orban Balazs si Pestera Sura Cailor.  Conform panoului informativ, in zona se afla aproximativ 122 de pesteri, de diferite dimensiuni.

Pestera Orban Balazs a fost cercetata pentru prima oara in anul 1835 de catre Fekete Istvan care a si cartografiat-o. Ulterior Orban Balazs, a inclus descrierea acestei pesteri in lucrarea sa Descrierea Ţinutului Secuiesc din punct de vedere istoric, arheologic, natural şi al cunoştinţelor populare (în maghiară A Székelyföld leírása történelmi, régészeti, természetrajzi s népismei szempontból.) si pestera a preluat numele celebrului etnograf maghiar. In aceasta pestera, am putut vedea colonia de lilieci. Din cele 30 de specii de lilieci din Romania, in cheile Varghisului se afla 17 specii.

Participantii au fost incantati de privelistea oferita de natura si s-au intors cu multa bucurie in Brasov, asteptand cu nerabdare umatoarea drumetie organizata de SKV Brasov.

Mai jos puteti vedea traseul parcurs si cateva poze de pe traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte