Drumetie la Cabana Diham

Drumetie la Cabana Diham
User Rating: 5 (1 votes)

 

UPDATE 04.10.2019, ORA 17:30 – Din cauza conditiilor meteo nefavorabile din ultimele zile, drumetia se amana pentru o data ce va fi comunicata ulterior.

Asociatia SKV Brasov are placerea de a va invita la o drumetie, deschisa atat membrilor cat si simpatizantilor, iubitori de munte. 
Intalnirea va avea loc in fata garii din Brasov la ora 07:00 urmand a pleca spre traseu cu trenul, la ora 07:35, cu sosire la Azuga(950m) la ora 08:23. Fiecare participant este responsabil sa-si achizitioneze pe cont propriu, biletele de calatorie.

Marcaje: Triunghi galben pana la Cabana Diham/Banda Albastra din Saua Baiului pana la Predeal
Lungime traseu: pana in Saua Baiului 6 km si apoi 1,5 km pana la Cabana Diham. La intors, 1.5km pana in Saua Baiului si apoi 9km pana la Predeal deci aproximativ 18km in total.
Timp de mers total: 6-7 ore (timp mediu)
Grad de dificultate: 1 pe timp de vara sau 2-3 pe timp de iarna(traseu deschis tot timpul anului)

Echipament necesar:
rucsacel tura 1 zi
haine uscate de schimb
bidon apa 1 – 2 litri
bocanci drumetie
pelerina ploaie / Hardshell
Haine groase
bani pentru drum si consumatie
voie buna
!!Lanterna/Frontala!!

Descriere pe scurt a traseului:
De la gara Azuga se merge de-a lungul liniei de tren pana la podul peste raul Prahova, de unde se intra in traseul marcat. Urmeaza un urcus sustinut prin padure, pana la altitudinea de 1400 de m sub Vf. Grecului(1437 m). Traseul continua pe plai sub Vf. Leuca Mare(1448 m), trece pe langa cabana Vanatorilor de munte(1360 m) si coboara in Saua Baiului (1357 m). Suntem insotiti de o priveliste exceptionala spre abruptul de est al Bucegilor, in special zona „Coltii Morarului”, dupa care continuam traseul pana la Cabana Diham (1320 m).
Traseul de intoarcere se face tot pe triunghiul galben pana in Saua Baiului, unde intersectam traseul cu Banda Albastra, sub VF La Cleste(1461 m). Coboram pe acest traseu, treversam soseaua DN 73A pe langa Sanatoriul de nevroze sub Vf. Galma Mare (1393 m) si ajungem in Predeal in apropierea garii.
Intoarcerea la Brasov, se face cu trenul de la ora 16:58 cu sosire la ora 17:36.
Participarea se face numai in baza completarii acestui FORMULAR DE INSCRIERE. Dupa completarea on-line, formularul trebuie tiparit si adus semnat de catre fiecare participant, la intalnirea din gara. Minorii pot participa numai insotiti de un adult. Formularul de inscriere pentru minor trebuie completat si semnat de unul dintre parinti.

Responsabil: Cristina Honca

Pentru alte informatii, va rugam trimiteti un e-mail la skvbrasov@gmail.com 

 

1 Comment

  1. Ramon  /  30 ianuarie 2020, 4:07 Reply

    Weiter strittig sind die Hutten am Varful cu dor, am Bolboci, die alteste Steinhutte Rumaniens am Omul, die Hutte auf der Curmatura unter dem Konigsstein, sowie das Hotel Ruia in Poiana Bra?ov, das ursprunglich vom SKV unter dem Namen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte