Drumetie in Valea lui Ivan

User Rating: 0 (0 votes)
Drumetie in Valea lui Ivan – sambata 19 octombrie

             Am plecat din Brasov la 7:50 cu un singur autoturism pana in Podu Dambovitei; aici am intrat la dreapta pe drumul spre Satic (pe valea Dambovitei) si in continuare pana la drumul spre Valea lui Ivan (in total 70 km).

            Am lasat masina in poienita din fata barierei si am pornit la ora 10 pe forestier pana la cabana de vanatoare (marcaj triunghi rosu). Putin mai sus se deschide o frumoasa panorama asupra masivului Iezer-Papusa.

            Apoi in continuare spre Crucea Granicerului, unde am luat-o la dreapta pe marcaj cruce rosie spre punctul numit La Prepeleac; aceasta ultima parte  a insemnat un urcus sustinut. Ajunsi aici am facut stanga pe triunghi albastru pe sub stancile masivului. Am ajuns la Cerdacul Stanciului unde, dupa ce am facut multe fotografii am mancat si apoi am continuat spre Marele Grohotis.

            Ne-am intors foarte putin inapoi si am luat-o in jos la dreapta pe cruce galbena, apoi la intersectie, la stanga pe cruce albastra si mai departe pe triunghi rosu pana la Crucea Granicerului. Am continuat pe marcaj, intai prin vale, apoi pe forestier si am ajuns la masina pe la 17:30.

          Lungime traseu: 10 km
            Diferenta de nivel : 880m
 
 
Text: Romeo Hisom
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte