Despre drumetia SKV la Paltinis

Despre drumetia SKV la Paltinis
User Rating: 0 (0 votes)

In zilele de 13 si 14 octombrie, membrii SKV ai sectiunilor Brasov, Piatra Craiului, Fagaras si Sibiu, impreuna cu alti iubitori ai muntelui, au plecat intr-o aventura de redescoperire a ultimei cabane construite de SKV in 1944.

Intalnirea s-a dat sambata in fata Garii Brasov, iar la ora 09:00, autocarul cu cei 46 de impatimiti ai drumetiilor a luat drumul catre Paltinis. Ajunsi la Cabana Nora in jurul pranzului, drumetii au fost asteptati cu o masa calda si copioasa. Cateva ore mai tarziu, toata lumea luase deja la pas traseul spre Varful Oncesti. Seara, atmosfera de la cabana a fost presarata cu glume, bancuri si povesti din drumetiile de peste vara. Nu in ultimul rand, s-a facut si planul pentru cea de-a doua zi: traseul spre varful Cindrel, cu trecere pe la refugiul Canaia.

Duminica, dis-de-dimineata, inarmati cu voie buna, peste 40 de iubitori ai muntelui porneau in cucerirea obiectivului propus. Avand noroc si de o vreme excelenta, cele 9 ore petrecute pe carari de munte, printre brazi sau pe creste s-au scurs extrem de rapid. La intoarcerea spre casa, toti participantii si-au exprimat bucuria de a fi luat parte la aceasta actiune dar si dorinta repetarii ei cat mai curand.

Articol: Cristina Benedict

Poze: Matei Buta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte